4: A school has 314 boys & 310 girls. If they are to be grouped into equal classes of 26 each , how many classes will there be?

Question

4: A school has 314 boys & 310 girls. If they are to be grouped into equal classes of 26 each , how many classes will there be?

5: Jim worked 48 weeks last year. Each week he worked 38 hours. If he worked an additional 240 hours of overtime, how many hours did he work in all?

please show your work!! and thank you!!

in progress 0
Isabelle 1 week 2021-09-12T19:37:22+00:00 1 Answer 0

Answers ( )

    0
    2021-09-12T19:39:19+00:00

    4: A school has 314 boys & 310 girls. If they are to be grouped into equal classes of 26 each , how many classes will there be?

    314 boys + 310 girls = 624

    If they are grouped into classes of 26 students each, how many class will there be?

    130 students = 5 classes

    Therefore

    260 students = 10 classes

    260 x 2 = 520 = 20 classes

    26 x 24 = 624

    Number of classes = 24

    Question 5).

    Jim worked 48 weeks last year. Each week he worked 38 hours. If he worked an additional 240 hours of overtime, how many hours did he work in all?

    Solution:

    48 weeks

    24hrs × 7 = 168hrs

    168 x 48 = 8,064

    Additional 240hrs

    = 168hrs = 7 days (a week)

    240hrs – 168 = 72 (3days)

    168 + 72

    = 240hrs + 8, 064

    = 8, 304 hrs

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )