A shop recorded total sales of $2,000 on Monday. On Tuesday, its sales fell by 10%. On Wednesday, sales fell by another 20% compared with Tu

Question

A shop recorded total sales of $2,000 on Monday. On Tuesday, its sales fell by 10%. On Wednesday, sales fell by another 20% compared with Tuesday. From Wednesday to Thursday, sales increased by an amount equal to 25% of Monday’s total sales.

What is the net change, in dollars, in total sales from Monday to Thursday?

in progress 0
Charlie 2 weeks 2021-09-07T21:06:53+00:00 1 Answer 0

Answers ( )

    0
    2021-09-07T21:08:23+00:00

    Answer: 60 is the net change.

    Step-by-step explanation:

    (1) Monday’s $2,000 with a 10% decrease in sales would be $200. 2,000 – 200 = $1,800

    (2) If sales further decreased by 20% on Wednesday, then it would be $360. 1,800 – 360 = $1,440

    (3) If sales increased by 25% from Monday’s original total number of sales (2,000) that will be a $500 add-on to $1,440. 1,440 + 500 = $1,940

    (4) So now you just subtract the final number of sales to the original number of sales. $2000 – $1,940 = 60

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )