A town has accumulated 5 inches of snow, and the depth is increasing by 6 inches every hour. Another town has accumulated 9 inches of

Question

A town has accumulated 5 inches of snow, and the depth is increasing by 6
inches every hour. Another town has accumulated 9 inches of snow, and the depth is
increasing by 3 inches every hour.
How long until the snowfall in both cities is equal?

A. 1 hour and 20 minutes
B. 1 hour and 33 minutes
C. 45 minutes
D. 1 hour 15 minutes

in progress 0
Isabelle 2 weeks 2021-09-15T11:02:45+00:00 1 Answer 0

Answers ( )

    0
    2021-09-15T11:03:47+00:00

    Answer:

    Therefore, after 1 hour and 20 minutes, the snowfall in both cities was equal to 13 inch.

    Step-by-step explanation:

    Calculating the depth of First Town:

    First town has accumulated 5 inches of snow.

    As the depth is increasing by 6  inches every hour

    • i.e. 6 inch  = 1 hour

    so the depth increase after 45 minutes i.e. 3/4 hour  =  4.5 inch

    so

    After 45 minutes

    Snow level of First town after 45 min = 4.5 + 5 = 9.5 inch

    After 1 hour

    Snow level of First town after 1 hour = 5 + 6 = 11 inch

    After 1 hour and  20 minutes

    5 + 6 + 2 = 13 inch     ∵ If 6 inch per hour, then 2 inch in 20 min

    Calculating the depth of Second Town:

    Second town has accumulated 9 inches of snow.

    As the depth is  increasing by 3 inches every hour.

    • i.e. 3 inch  = 1 hour

    so the depth increase after 45 minutes i.e. 3/4 hour  = 2.25 inch

    so

    After 45 minutes

    Snow level of Second town after 45 min = 9 + 2.25 = 11.25 inch

    After 1 hour

    Snow level of Second town after 1 hour = 9 + 3 = 12 inch

    After 1 hour and  20 minutes

    Snow level of Second town after 1 hour and 20 minutes

    9 + 3 + 1 = 13 inch   ∵ If 3 inch per hour, then 1 inch in 20 min  

    From the above observation, it is clear that after 1 hour and 20 minutes the snowfall in both cities was equal.

    Therefore, after 1 hour and 20 minutes, the snowfall in both cities was equal to 13 inch.

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )