adam sells medical magazine and books. the table shows price for both Magazine £8 books £15 each week Adam earns £ 200 basic pay

Question

adam sells medical magazine and books. the table shows price for both Magazine £8
books £15
each week Adam earns £ 200 basic pay 10% of the magazine price for each sold
15% of the books price for each sold
last week Adam sold 42 magazines and 14 books
work out the total amount Adam earned last week ​

in progress 0
Sophia 3 months 2022-02-05T15:45:10+00:00 2 Answers 0 views 0

Answers ( )

    0
    2022-02-05T15:46:46+00:00

    Adam earned a total of £265.10 last week.

    Step-by-step explanation:

    Step 1; Adam earns a basic pay of £200 each week. He earns 10% of the magazine price for each sold  and 15% of the book price for each sold. Each magazine costs £8 and each book costs £15. He sells 42 magazines and 14 books.

    Money earned for selling a magazine = 10% × £8 = 0.10 × £8 = £0.80,

    Money earned for selling a book = 15% × £15 = 0.15 × £15 = £2.25,

    Money earned for selling 42 magazines = 42 × £0.80 = £33.60,

    Money earned for selling 14 books = 14 × £2.25 = £31.50,

    Money earned for selling 42 magazines and 14 books = £33.60 + £31.50 =  £65.10.

    Step 2; Now we have to calculate his last week’s salary which is his weekly pay and his earnings from selling magazines and books. We found that he earned £31.50 from selling books and magazines. His weekly salary is £200.

    Last week’s salary =  £200 +  £65.10 = £265.10.

    0
    2022-02-05T15:46:48+00:00

    Answer: £265.10

    Step-by-step explanation:

    Adam gets £200 each week.

    10% of 42 magazines

    Magazines opcost £8

    10% × £8 = 0.10 × £8 = £0.80

    42 × £0.80 = £33.60

    15% of 14 books

    Each book cost £15

    15% × £15 = 0.15 × £15 = £2.25,

    14 × £2.25 = £31.50

    Last Week’s Salary:

    £31.50 + £33.60 = £65.10

    £200 +  £65.10 = £265.10 (last weeks salary)

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )