An insect traveled at a speed of 200 yards per hour for 60 minutes then it traveled for 15 minutes at twice its original speed. What is the

Question

An insect traveled at a speed of 200 yards per hour for 60 minutes then it traveled for 15 minutes at twice its original speed. What is the total number of yards this insect traveled?

in progress 0
Melody 2 weeks 2021-09-12T03:25:10+00:00 1 Answer 0

Answers ( )

    0
    2021-09-12T03:26:54+00:00

    Answer:

    300 yards

    Step-by-step explanation:

    First, identify what you know:

    1) The insect traveled at a speed of 200 yards per hour for 60 minutes

    2) The insect then traveled for 15 minutes at twice its original speed.

    We can break this problem into two parts, to find out how many yards the insect went in the first 60 minutes, and the next 15 minutes.

    200 yards = 1 hour

    1 hour = 60 minutes

    60 minutes = 200 yards

    So, the insect traveled 200 yards, in 60 minutes.

    Now, in the the nest 15 minutes, the insect traveled twice it’s original speed (200 x 2), for 15 minutes.

    200 x 2 = 400 yards per hour

    400 x 0.25 = 100

    So, the insect traveled 200 yards in 60 minutes, and then another 100 yards in the next 15 minutes.

    200 + 100 = 300 yards total

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )