Carl wants to buy a TV that cost $500 including taxes. To pay for the TV he will use a payment plan requires him to make a down payment of $

Question

Carl wants to buy a TV that cost $500 including taxes. To pay for the TV he will use a payment plan requires him to make a down payment of $125 and they pay 7250 each month for six months what is a percent increase from the original cost

in progress 0
Arya 2 weeks 2022-01-15T03:31:00+00:00 1 Answer 0 views 0

Answers ( )

    0
    2022-01-15T03:32:22+00:00

    Answer: 12% increase

    Step-by-step explanation:

    To pay for the Television, he will use a payment plan that requires him to make a down payment of $125, and then pay $72.50 each month for 6 months. This means that the total amount that he would pay in 6 months is

    72.5 × 6 = 435

    The total amount that he ends up paying for the TV is

    435 + 125 = 560

    The increase in amount compared to the original price is

    560 – 500 = $60

    Therefore, the percentage increase

    from the original cost of the tv to the cost of the tv using the payment plan is

    60/500 × 100 = 12%

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )