Each of 16 store cashiers worked an average of 21 hours per week and is paid 8.25 per hour. After the store manager hires 2 additional cashi

Question

Each of 16 store cashiers worked an average of 21 hours per week and is paid 8.25 per hour. After the store manager hires 2 additional cashiers, each cashier will be paid 0.25 more per hour and will work an average of 1.5 hours per week.

in progress 0
Valentina 1 week 2021-09-13T21:44:59+00:00 1 Answer 0

Answers ( )

    0
    2021-09-13T21:46:01+00:00

    Answer:

    $211.50

    Step-by-step explanation:

    Complete Question:

    Each of 16 store cashiers worked an average of 21 hours per week and is paid 8.25 per hour. After the store manager hires 2 additional cashiers, each cashier will be paid 0.25 more per hour and will work an average of  1.5 fewer hours per week. What will be the change in the total amount of money the cashiers are paid each week?

    Solution:

    Total Sum Hours = 21 * 16 = 336 hours

    At $8.25 per hour, the cost is:

    8.25*336 = $2772

    Now,

    2 more cashier means: 16 + 2 = 18 cashiers

    New rate is 0.25 dollars more, so new rate is:

    8.25 + 0.25 = $8.50 per hour

    Average 1.5 hrs less is an average of 21 – 1.5 = 19.5 hours

    Now,

    Total Sum hours = 18 * 19.5 = 351 hours

    At $8.50 per hour, the cost is:

    8.50 * 351 = $2983.50

    Total change in money paid to cashiers in a week would be:

    2983.50 – 2772 = $211.50

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )