Each of the three oldest children sleeps in a twin bed. They all need bed sheets. A brand of sheets is on sale for “Buy one get one at 50% o

Question

Each of the three oldest children sleeps in a twin bed. They all need bed sheets. A brand of sheets is on sale for “Buy one get one at 50% off”. If each sheet costs $18.00, how much will two sheets cost? How much will six sheets cost?

Another brand of sheets is on sale 30% off with a regular price of $18.00 per sheet. Which is a better deal, the previous example or this one? Explain.

in progress 0
Kennedy 1 week 2021-09-08T18:06:27+00:00 2 Answers 0

Answers ( )

    0
    2021-09-08T18:07:32+00:00

    Answer:

    Two sheets will cost $27.

    Six sheets will cost $81.

    The second deal is better

    0
    2021-09-08T18:08:17+00:00

    Answer:

    Step-by-step explanation:

    Two sheets will cost: $27

    The value of the first sheet will be $18, and since the other sheet is half off it will be half of the original value: 18 * 0.5 = 9.

    Then you add the values together: 18 + 9 = 27.

    Six sheets will cost: $81

    For every sheet that is the original value there is a sheet that is half off. So since there are six sheets, 3 of the sheets will be $18 and three of them will be $9. We already know that 18+9=27, so just multiply that value by 3.

    27*3= 81

    Better deal: The second example

    In the second example sheets are 30% off. 30% of 18 is $6. Subtract that value from 18 and you will get $12. In the second example one sheet is $12.

    If we multiply that value by 2, we will get $24.

    In the first example, two sheets costs $27, while in the second example two sheets cost $24. Since the cost is less for the second example, the second example is the better deal.

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )