Geraldine makes $10 per hour at her part-time job. During one week, she also earned $42.75 in tip money, and her final pay for the week was

Question

Geraldine makes $10 per hour at her part-time job. During one week, she also earned $42.75 in tip money, and her final pay for the week was $195.25. How many hours did she work?

in progress 0
Athena 2 months 2021-10-15T15:35:42+00:00 1 Answer 0 views 0

Answers ( )

  1. Emma
    0
    2021-10-15T15:37:08+00:00

    Answer:

    a)  About 46.3 hours

    b) About $1036.80

    Step-by-step explanation:

    a)

    Break even means to make enough to cover her costs.

    Given her cost is 1000, we need to find how many hours she will need to cover this up.

    In 1 minute, she can type 90 words, that would pay her:

    0.004 per word for 90 words = 0.004 * 90 = $0.36 per minute

    Susan makes $0.36 per minute, so the amount of time (in minutes) it will take her to make $1000, is:

    1000/0.36 = 2777.78 minutes

    Converting that to hours, we divide by 60,

    2777.78/60 = 46.3 hours

    b)

    4 hours per day for 3 days = 4 * 3 = 12 hours (per week)

    Let there be 4 weeks in a month, so

    12 hours per week * 4 = 48 hours per month

    She will work 48 hours per month.

    Given 90 words per minute, in 1 hour, she can type:

    60 minutes * 90 = 5400 words per hour

    In 48 hours, she can type:

    5400 words per hour * 48 hours = 259,200 words

    That would pay her:

    0.004 per word for 259,200 words = 0.004 * 259,200 = $1036.80

    Read more on Brainly.com – https://brainly.com/question/14057904#readmore

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )