On the first day of ticket sales the school sold 1 senior citizen ticket and 5 child tickets for a total of $60. The school took in $191 on

Question

On the first day of ticket sales the school sold 1 senior citizen ticket and 5 child tickets for a total of $60. The school took in $191 on the second day by selling 14 senior citizen tickets and 11 child tickets. Find the price of a senior citizen ticket and the price of a child ticket.

in progress 0
Adalynn 2 weeks 2021-09-10T05:01:01+00:00 2 Answers 0

Answers ( )

    0
    2021-09-10T05:02:47+00:00

    Answer:

    71 121 191

    Step-by-step explanation:

    0
    2021-09-10T05:02:56+00:00

    Answer:

    Step-by-step explanation:

    Let’s start off with the first equation

    5x + y = 60

    We need to find what X and Y are.

    Let’s try subtracting a few numbers from 60.

    Let’s do 60 – 55 = 5

    11×5 = 55

    11 = Children Ticket Cost

    5 = Seniors Ticket Cost

    Without them being the same price!

    So using the numbers we found, we can now solve the second one

    14×5 = 70

    11×11 = 121

    70 + 121 = 191

    There we go!

    Hope this helped! Please give brainiest if you can 🙂

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )