PLEASE SHOW WORKING!!!!!! A piece of wood is of length 45 cm. The length is divided in the ratio 7 : 2 Work out the length of

Question

PLEASE SHOW WORKING!!!!!!
A piece of wood is of length 45 cm. The length is divided in the ratio 7 : 2
Work out the length of each part.

in progress 0
Abigail 4 weeks 2021-12-28T23:57:04+00:00 2 Answers 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-12-28T23:58:37+00:00

    Answer:

    Step-by-step explanation:

    Alright let’s get started!

    Here are TWO WAYS to get the answer!

    WAY ONE:

    Our Information:

    1. 45 cm piece of wood divided in the ratio of 7 : 2
    2. 7x and 2x are the lengths

    Ok, time to work this out!

    Our new equation will now be;

                                                         7x + 2x = 45

    Collecting the like terms in the left side we get;

                                                                  9x = 45

    Divide by 9 on both sides;

                                                                      x = \frac{45}{9}

    Simplify;

                                                                       x = 5

    Find the values for the 7 : 2 ratio by substituting x;

    5 × 7 = 35 cm

    5 × 2 = 10 cm

    Final Results:

     

                                                                            \frac{35}{10} = \frac{7}{2}

    ↓(Pretend This is a Chart)↓

    Piece 1        Piece 2

       7                 2

       14               4

       21               6

       28              8

       35              10                 35 + 10 = 45

    WAY TWO (this will be more explaining so for show your work I suggest way 1)

    Since the ratio is 7 : 2, you can start by thinking of it as 9 pieces.

    If you divided the board into 9 equal pieces, they’d each 5 inches long, because 45 divided by 9 = 5.

    But since they’re in the 7 : 2 ratio, you have (7 x 5) to (2 x 5), or 35 : 10

    So one is 35 inches, the other is 10.

    In simpler words, it’s 7x + 2x = 45. (So 9x = 45, and x = 5. So 7x = 35, and

    2x = 10.)

    YAY!!! WE SURVIVED!!!

    0
    2021-12-28T23:58:52+00:00

    Answer:

    7 : 2

    35 cm : 10 cm

    Step-by-step explanation:

    7 : 2

    7 + 2 = 9

    45 ÷ 9 = 5

    7 : 2

    7 × 5 : 2 × 5

    35 : 10

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )