Rosie went on a hiking trip. The first day she walked 18 kilometers. Each day since, she walked 90, percent of what she walked the day befor

Question

Rosie went on a hiking trip. The first day she walked 18 kilometers. Each day since, she walked 90, percent of what she walked the day before.
What is the total distance Rosie has traveled by the end of the 10th, start superscript, start text, t, h, end text, end superscript day?
Round your final answer to the nearest kilometer.

in progress 0
Allison 2 days 2021-10-14T08:53:10+00:00 1 Answer 0

Answers ( )

    0
    2021-10-14T08:54:55+00:00

    Answer:

    110km

    Step-by-step explanation:

    If she walks 18km on the first day and each day since, she walked 90percent of what she walked the day before.

    Second day = 90% of 18km

    Second day = 90/100× 18

    = 16.2km

    Third day = 90% of distance walked second day

    Third day = 90/100 × 16.2

    = 14.58km

    Fourth day = 0.9× 14.58

    = 13.12km

    Fifth day = 0.9×13.122 = 11.81km

    Sixth day = 0.9×11.81 = 10.63km

    7th day = 0.9×10.63 = 9.57km

    8th day = 0.9×9.57 = 5.74km

    9th day = 0.9×5.74 = 5.17km

    10th day = 0.9×5.17 = 4.65km

    At the end of the 10th day, the total distance covered will be sum of all the distances

    = 18+16.2+14.58+13.12+11.81+10.63+

    9.57+5.74+5.17+4.65

    = 109.47km

    = 110km to nearest kilometers

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )