The speed of a passenger is 20 mph faster than the speed of a freight train. The passenger train travels 290 miles in the same time it takes

Question

The speed of a passenger is 20 mph faster than the speed of a freight train. The passenger train travels 290 miles in the same time it takes the freight train to travel 190 miles. Find the speed of each train .

in progress 0
Gianna 4 weeks 2021-12-27T12:44:23+00:00 1 Answer 0 views 0

Answers ( )

    0
    2021-12-27T12:45:53+00:00

    Answer:

    passenger train is travelling 58mph

    freight train at 38 mph

    Step-by-step explanation:

    first i listed all the numbers that could divide 190

    1,2,5,10,19,38

    & then it was simple from there .

    next all i had to do is add 20 to each number and then see if that number could divide 290

    38 could divide 190

    38+20 =58

    290÷58=5

    190 ÷38=5

    it took the passenger train 5 mins to travel 290 miles while the freight train took 5 mins to trvel 190 miles

Leave an answer

45:7+7-4:2-5:5*4+35:2 =? ( )